Gratis verzending bij bestelling boven 50 €
0
dss 0
0 0,00€
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Ajax is een team met erfgoed
16 Sep

Ajax is een team met erfgoed

Elke voetbalclub heeft zijn eigen manier om geld te verdienen. Sommigen verdienen geld door het kampioenschap te winnen, anderen door een goede relatie met de fans op te bouwen, maar Ajax verdient op een speciale manier geld. Ze verdienen geld door veelbelovende jonge spelers te ontwikkelen en vervolgens te handelen. Dus hun spelers dragen meestal niet lang Ajax shirt.

Dit offseason, bijvoorbeeld, handelden ze Frenkie De Jong en Matthijs De Ligt. Ze ruilden De Jong naar Barca en gaven De Ligt een Juventus shirt. Door de twee deals behaalden ze een winst van bijna 200 miljoen euro. Beide spelers zijn toppers uit hun jeugdtrainingssysteem en worden algemeen erkend voor hun vaardigheden. Ajax heeft ze echter niet bewaard. Maar als je denkt dat hun winstmodel slecht is voor hun ontwikkeling, heb je het mis.

Omdat Ajax een team met erfgoed is. Hoewel ze spelers ontwikkelen en exporteren, heeft hun kracht geen groot verlies geleden. Ze hebben sinds het begin van het seizoen vier wedstrijden op rij gewonnen. Ze zijn dus een geplande club.